Πάτμος, Ρέμβι, απολαύστε στιγμές γαλήνης

 

Όταν η Πάτμος ήταν υπό Ρωμαϊκή κατοχή οι κάτοικοι την εγκατέλειψαν και έγινε τόπος εξορίας. Το 95 μ.χ ο μαθητής του Χριστού Ιωάννης ήλθε εξόριστος στο νησί από τον αυτοκράτορα Δομητιανό. Μέσα σ’ ένα σπήλαιο άκουσε τη φωνή του Θεού και έγραψε την Αποκάλυψη. Το γνωστό σήμερα σπήλαιο της Αποκάλυψης.... Συνέχεια...

 
 
Το Νησί μας

Όταν η Πάτμος ήταν υπό Ρωμαϊκή κατοχή οι κάτοικοι την εγκατέλειψαν και έγινε τόπος εξορίας. Το 95 μ.χ ο μαθητής του Χριστού Ιωάννης ήλθε εξόριστος στο νησί από τον αυτοκράτορα Δομητιανό. Μέσα σ’ ένα σπήλαιο άκουσε τη φωνή του Θεού και έγραψε την Αποκάλυψη. Το γνωστό σήμερα σπήλαιο της Αποκάλυψης.

Τον 11ο αιώνα ο μοναχός Χριστόδουλος έχτισε τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Τον 13ο αιώνα δόθηκε η άδεια να κτιστούν σπίτια κοντά στη Μονή για να προστατεύονται οι κάτοικοι από τις πειρατικές επιθέσεις.

Τον 16ο αιώνα το νησί άρχισε να προοδεύει και να πλουτίζει. Το 1713 ιδρύθηκε η Πατμιάδα Σχολή ενώ το 1821 η Πάτμος συμμετείχε με καράβια και στόλο στην επανάσταση. Μετά την Τουρκική κατοχή διαδέχθηκε το 1912 η Ιταλική κατοχή και τέλος στις 07/03/1947 υψώθηκε η Ελληνική σημαία στα Δωδεκάνησα. Από τότε η Πάτμος γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες απ’όλο τον κόσμο. Το Πάσχα γιορτάζεται με μοναδική κατάνυξη και σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού FORBES, η Πάτμος κατατάσσεται στην πρώτη θέση ως το πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης.